Trojica mladistvých napadla spoluobčanov, v zberných surovinách našli granáty

19.04.2006 Celý región

Trojica mladistvých Levočanov napadla dvoch spoluobčanov:\r\nPoverený príslušník z oddelenia skráteného vyšetrovania v Levoči začal včera trestné stíhanie a zá...
Trojica mladistvých Levočanov napadla dvoch spoluobčanov:
Poverený príslušník z oddelenia skráteného vyšetrovania v Levoči začal včera trestné stíhanie a zároveň vzniesol obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva trom mladistvým (15,17,17, r. ) Levočanom.

Obvinení muži v pondelok o 22:10 h fyzicky napadli na Francisciho ulici v Levoči dvoch mladých mužov (17 a 22r), tiež z Levoče. Obom spôsobili zranenia s dobou liečenia 10 dní. Obvinení útočníci sú trestne stíhaní na slobode. Zaistená podozrivá euro bankovka:Popradský policajný vyšetrovateľ vyšetruje výskyt podozrivej bankovky nominálnej hodnoty 50. - EURO. Tú včera predložil na výmenu v jednej popradskej zmenárni 30 ročný Popradčan. Predkladateľ polícii uviedol, že ju získal ako mzdu v Taliansku. Podozrivú bankovku policajti zaistili a zašlú na expertízu do skúšobne platidiel NBS v Bratislave. V zberných surovinách sa našla munícia z I. a II. sv. vojny:Prešovský policajný pyrotechnik včera zneškodnil muníciu z obdobia I. a II. sv. vojny. Dva delostrelecké granáty z druhej sv. vojny a jeden delostrelecký granát z prvej sv. vojny našiel v jednej z výkupni zberných surovín v Medzilaborciach jeden zo zamestnancov. Ten nález oznámil na polícii v Medzilaborciach, pričom policajti následne miesto nálezu zabezpečili do príchodu pyrotechnika. Vypátraní páchatelia:Lipianskí policajti vypátrali a obvinili páchateľov krádeže vlámaním do jedného z rodinných domov v obci Krivany, okr. Sabinov. Ku skutku došlo v dobe od 14.4.2006 do 17.4.2006 a ako páchatelia boli zistené dve ženy, jedna z obce Krivany (23r. ) a druhá z obce Torysa (46r. ). Ženy z domu ukradli finančnú hotovosť a rôzne iné veci. 91 ročnému majiteľovi domu vznikla celková škoda 58 200. - Sk. Policajti z Chminianskej Novej Vsi vypátrali a obvinili páchateľa krádeže rozvodnej skrine optickej spojky kombinovaného zemného kábla. Ku krádeži došlo 5.4.2006 a ako páchateľ bol policajtmi vypátraný 16 ročný mladík z obce Víťaz Dolina, okr. Prešov. Celková škoda pre Východoslovenskú energetiku Košice bola vyčíslená na 50 000. - Sk. 16 ročného mladíka usvedčili policajti z Chminianskej Novej Vsi aj z krádeže vlámaním do jednej zo stodôl v obci Víťaz Dolina. Do nej sa vlámal v noci zo soboty na nedeľu tento víkend a jej 49 ročnému majiteľovi spôsobil škodu 2 200. - Sk.
 

Vyberte región

mark